Modieuze inrichting

Modieuze inrichting

De inrichting van een huis is nogal wat. Er zijn meerdere spullen die je in een huis kwijt moet en je woont meestal met meerdere mensen samen en hebt dus rekening te houden met ieder z’n smaak. Daarnaast wil je natuurlijk ook nog wel dat het huis er van binnen modieus uit ziet.

Om er dus voor te zorgen dat het huis er mooi uit ziet en dat iedereen zich er prettig in voelt is nogal een heel karwei. Bovendien zijn de meeste spullen die je in huis nodig hebt, zoals een bank en een eettafel, vaak een dure investering die je niet elk jaar doet.

Als je nieuwe spullen koopt moet je deze keuze dus maken op basis van een aantal jaar, het is niet zo dat als je nieuwe kapsel je niet bevalt dat je na een paar weken weer een ander kapsel neemt.

Kleuren

De kleuren van je huis bepalen voor een groot gedeelte wat je huis uitstraalt en wat voor sfeer er hangt. Maak je een kamer helemaal zwart dan oogt deze kamer al snel somber en klein. Heb je een huis met veel verschillende felle kleuren, dan oogt deze kamer al snel chaotisch. Over het algemeen blijft het advies om voor de basis vooral lichte tinten te nemen, zoals wit en beige. Je kunt dan bijvoorbeeld wel 1 muur een andere kleur geven om de beul op te fleuren. Lichte kleuren laten de kamer trouwens ook groter lijken.

Meubels

Een belangrijk aspect van een modieuze inrichting is natuurlijk de meubels die in je huis staan. De bank en eettafel nemen bijvoorbeeld al een groot gedeelte van de woonkamer in. Het is wel trendy om oude en nieuwe meubels te combineren. Bijvoorbeeld een gloednieuwe eettafel met oude gerenoveerde eetstoelen. Sinds een paar jaar zijn ze als paddenstoelen de grond uitgeschoten, de hoekbanken. Je kunt er lekker op hangen en met meerdere mensen in zitten. Het geeft een leuke en gezellige sfeer en ze zitten ook nog eens enorm fijn. Geen wonder dus dat de hoekbanken het goed doen.

Decoratie

De basis van je inrichting vormen de muren en de meubels. Met de decoratie kun je meer afwisselen en dus ook meer mee experimenteren. Zo kun je bijvoorbeeld verschillende schilderijen ophangen of een kunstwerk of je hangt allemaal leuke persoonlijke foto’s aan de muren. Qua servies en planten in huis valt er natuurlijk ook genoeg af te wisselen. Op deze manieren kun je er voor blijven zorgen dat je inrichting niet snel saai wordt.

Belichting

Ingebouwde verlichting kom je steeds meer tegen en dat is niet zo gek ook. Het is makkelijk, neemt geen ruimte in beslag en het ziet er mooi afgewerkt uit. Bovendien kun je deze lichten in allerlei vormen en maten krijgen en zijn ze vaak ook verstelbaar in lichtsterkte. Kortom, ze hebben allen dezelfde eigenschapen als normale lampen, alleen nu dan met het voordeel dat ze geen ruimte van je woonkamer, badkamer of slaapkamer innemen.

Copyright 2018 future-lifestyle.nl