Hippe banken

Hippe banken

Als je een woonkamer binnen loopt is meestal het eerste wat je ziet de bank. Je kunt dus wel zeggen dat de bank mensen de eerste indruk geeft van jouw woningstijl. Hou je namelijk van zwarte kleuren, dan zul je niet snel een witte bank nemen.

En hou je van een klassieke inrichting van het huis en klassieke meubels, dan zul je waarschijnlijk eerder voor een ouderwetse leren of stoffen bank gaan dan voor een nieuwe hippe trendy loungebank.

Kortom, de bank zegt nogal wat over jou en je interieur. Vind jij jezelf dus een hip persoon dan hoort daar natuurlijk een hippe bank bij. Maar welke banken zijn er nu nou hip?

Loungebanken

Loungebanken, zag je ze eerst vooral op strandcafeetjes en strandrestaurantjes, tegenwoordig zie je ze ook thuis en op terrasjes op de pleinen in de grote steden. Wil je er dus helemaal bij horen, dan is een loungebank een goede keuze. Een loungebank kenmerkt zich vooral door het grote zitvlak, hierdoor ga je dus al snel hangen of loungen, maar net hoe je het wilt noemen. Het zitvlak is eigenlijk net iets te breed om er normaal op te kunnen zitten. Loungebanken zorgen voor een relaxte sfeer.

Hoekbanken

Hoekbanken zijn ook helemaal hip. Hoekbanken zijn er ook in allerlei vormen, maten, stoffen en kleuren verkrijgbaar. Je hebt kleine hoebank, waar 1 zijkant een klein beetje uitsteekt. Op de kant die uitsteekt kun je bijvoorbeeld prima met je benen op de bank liggen. Maar er zijn ook complete hoekbanken, waar je dus 3 zijkanten aan hebt. Sommige zijn zelfs zo groot dat je er met meer dan 10 man op kunt zitten. Door de grote van de hoekbanken zien hoekbanken er vooral erg sociaal uit. Iedereen kan makkelijk plaats nemen.

Groot

Hoe groter hoe beter lijkt het. Alleen dit is wel een nadeel als je een klein huis hebt. Als je namelijk een klein huis hebt en je zet hier een grote bank in, dan lijkt je woonkamer al snel nog kleiner dan die daadwerkelijk is. Laat je dus niet meeslepen met alle hypes die er spelen, maar kijk er ook goed naar welke bank nou echt bij je huis pakt. Heb je een klein huis, pak het dan verstandig aan en koop een bank die niet te groot is.

Kleuren

Een bank is een meubilair wat je niet elk jaar koopt en het vormt een groot gedeelte van de inrichting en de uistraling van je huis. Je kunt het dus beter niet al te gek maken met het kiezen van de kleur van je bank. Na 2 jaar ben je er misschien wel op uit gekeken en dan zit je nog met de bank. Je kunt het beste kiezen voor basis kleuren, zoals wit, beige, zwart of grijs. Hou je van meer kleur? Dan kun je je huis verder prima meer kleur geven, bijvoorbeeld door leuke decoraties of kleurrijke sierkussens op de bank te plaatsen. Op deze manier blijft je huis kleurrijk, maar heb je wel een bank waar je jaren mee vooruit kunt.

Copyright 2018 future-lifestyle.nl