Design verlichting

Design verlichting

Verlichting is op vele manieren mogelijk. Van een staande lamp tot een hanglamp, felle lichten tot dimlichten, vloerlampen en plafondlampen en ga zo maar door. De verlichting vormt een belangrijk onderdeel van het woon interieur en de uitstraling die je kamer heeft.

De verlichting wordt namelijk met name gebruikt wanneer jij thuis bent, wanneer je vanuit je werk thuis komt ’s avonds. En stel dat je van die vervelende felle winkellampen heel de avond in je kamer zou hebben aanstaan, dan is het waarschijnlijk snel gedaan met je gezellige vrije avondje.

Naast dat de verlichting op zichzelf dus belangrijk is voor jouw gemoedstoestand is de aankleding en het design van een lamp natuurlijk ook van belang. Net zoals dat je wilt dat je bank er leuk uit ziet wil je dit ook voor alle verlichting in huis.

Ingebouwde lampen

Ingebouwde lampen zijn vaak echte design lampen en ze zijn ook nog eens heel praktisch. Ze nemen geen ruimte in beslag en zijn vaak erg mooi afgewerkt, waardoor ze je kamer nog mooier maken. Lampen kunnen overal worden ingebouwd, in het plafond, de vloer of de muren. Verlichting wordt met name ingebouwd in het plafond. In de muren wil ook nog wel eens gebeuren, maar dan met name om bijvoorbeeld een schilderij te belichten. Vloerlampen zien we vooral terug in de tuinen en bij grote kantoorpanden (vaak om reclame of het logo te belichten).

Badkamer

De badkamer is een specifieke kamer van het huis en vraagt dus ook om andere verlichting en belichting dan een woonkamer. Het is in de badkamer vooral design om bijvoorbeeld aan de achterzijde van een plank een brede strook verlichting te hebben, waardoor je alles kunt zien wat hier op staat. Verder is het belangrijk dat lichten in de badkamer gedempt kunnen worden of in sterkte verstelbaar zijn. Als je even lekker in bad wilt gaan zitten wil je natuurlijk wel tot rust komen en met een fel licht dat in je ogen schijnt wordt dit natuurlijk lastig.

Slaapkamer

Naast de badkamer is de slaapkamer ook een specifieke kamer. In een slaapkamer kom je met name om te slapen, maar ook om te lezen en vaak om je kleren uit de klerenkast te halen. Ingebouwde lampen zijn helemaal design in een slaapkamer. Ingebouwde lampen in de klerenkast doen het bijvoorbeeld goed. Als je man of vrouw nog in bed licht heeft hij of zij niet zo veel last van het licht, terwijl jij je kleren kunt uitzoeken. Praktisch en nog mooi ook.

Strak

Naast dat inbouwlampen steeds vaker terugkomen in elke kamer van het huis is verder een strak design wat betreft lampen in. Dus als je bijvoorbeeld hanglampen wilt hebben, dan kun je het beste 3 lampen die op rij hangen hebben en die erg goed afgewerkt uit zien. Naast het design is het energiebelang van een lamp natuurlijk ook belangrijk, zowel voor je eigen portemonnee als voor het milieu. Denk hier dus ook een beetje aan bij de aanschaf van een lamp en koop energiezuinige lampen.

Copyright 2018 future-lifestyle.nl