Design meubels

Design meubels

Meubels zijn een belangrijk deel van de inrichting van een woonkamer. Het bepaald voor een groot gedeelte wat een kamer uitstraalt. Kortom, wanneer je meubels gaat kopen is dit iets wat je niet zomaar even doet.

Wat voor meubels je gaat kopen ligt natuurlijk voor een groot gedeelte aan je eigen stijl, maar net als kleren zijn meubels ook onderhevig aan de mode. Er zijn dus een hoop design meubels te vinden.

Samen met jouw eigen smaak kun je dan op zoek gaan naar een trendy meubel, zodat ook jouw meubels aan de laatste mode eisen voldoen.

Ouderwets nieuwerwets

Net zoals in modeland qua kleding, make-up en haar is het qua meubels ook weer helemaal in om meubels van vroeger weer te gebruiken, alleen dan net weer met een nieuw tintje. Meubels met een verleden hebben de toekomst. Klassiek is in, maar het moet dan wel weer net een hip tintje hebben. Denk bijvoorbeeld aan een barokke orenfauteuil, een heerlijk pompeus hemelbed of klassieke chaise longue met sierlijk gekrulde rug. Alleen dan hip je deze ouderwetse meubelstukken op door het af te werken met materialen en kleuren die van nu zijn, bijvoorbeeld een felle kleur.

Alles is in

Eigenlijk kun je nu alles hip en trendy maken. Al is het nog zo fout, als het te fout wordt wordt het weer hip. Geef dus al je meubels een eiegn tint, maak het iets unieks en je hebt een hip meubelstuk. Qua kleuren kan het ook allemaal, van oubollig groen tot paars en zilver. En al deze kleuren kun je zelfs alledrie in 1 meubelstuk gebruiken. Kortom, het is nu de tijd om anders te zijn dan anderen.

Zwart wit

Vooral deze winter worden zwart wit meubelen echt de trend. Het contrast en de harmonie tussen deze 2 kleuren is weer helemaal terug en in. Dit kan bij alle meubels of meubels te samen genomen. Banken, lampen, stoelen, eettafels, enzovoort.

Chinees

Naast de meubels die allemaal erg westers zijn, worden Chinese meubels ook steeds hipper en meer gebruikt hier in het westen. Vooral beelden, schilderijen en sierkussens doen het goed. Met name gebaseerd op Boeddha. Ook Chinees hout snijwerk en glaswek kun je prima in je huis zetten, net als servies met Chinese tekens erop.

Zo zie je dus maar, alles kan tegenwoordig, houd het vooral dicht bij jezelf en kies dingen die echt bij je passen. De trends wisselen namelijk elk seizoen en om elk seizoen een nieuwe bank te gaan kopen wordt een duur grapje. Als je graag voor veilig gaat, kies dan meubels met basis kleuren. Deze meubels doen het bijna altijd goed. Ze vallen niet al te veel op, waardoor ze niet snel uit de mode zullen raken. En deze meubels kun je weer opleuken door wat aan de rest van de inrichting te doen. Bijvoorbeeld door leuke sierkussens, schilderijen of een leuke, frisse verflaag op de muur. Op deze manier kun je blijven meegaan met de trends, maar wordt het geen duur grapje elk jaar.

Copyright 2018 future-lifestyle.nl