Bekende schilders

Bekende schilders

Kunst in de woonkamer of bijvoorbeeld langs de trap zie je steeds vaker bij mensen thuis. En niet alleen bij rijke mensen, nee, ook bij normale mensen zie je het steeds vaker.

De meest voorkomende vorm van kunst is wel een schilderij. Een schilderij neemt weinig ruimte in beslag, je kunt het praktisch aan de muur hangen en het kan veel vertellen over jezelf.

Namelijk wat je mooi vindt en waar je van houdt. Bovendien heeft elk schilderij vaak een verhaal en dat is weer leuk om te vertellen aan vrienden en familie die langs komen. En een schilderij is natuurlijk gewoon een hele leuke manier om je woning leuk in te richten.

Stromingen

Er zijn natuurlijk een heleboel soorten stromingen in de kust en dus ok qua schilderijen. Een schilderij van Rembrandt ziet er heel anders uit dan een schilderij van Herman Brood. Het is maar net waar je smaak ligt. Bekende stromingen zijn het surrealisme en het impressionisme. Surrealisten willen de werelden van droom en werkelijkheid samenvoegen, hierdoor zie je bijvoorbeeld schilderijen van mensen en voorwerpen in onbestaande situaties in een absurde samenhang samen. Het impressionisme is een kunstvorm waarbij je een snelle indruk van iets krijgt, een schilderij bestaat dan vaak uit veel kleine verf streken. Per stroming zijn er weer een lijst schilders die bekend zijn en die de stroming bekend hebben gemaakt.

Nederlandse schilders

We zijn misschien dan wel een klein landje, maar in de wereld van kunst heeft Nederland toch wel een paar hele bekende namen. De bekendste is natuurlijk Rembrandt. Rembrandt is vooral bekend geworden doordat hij heel goed licht en donker kon schilderen, waardoor je een goede indruk kon krijgen van wat er plaats vond en de emoties die zich daarbij afspeelden.

Overig Nederlands

Er zijn zoveel Nederlandse schilders te noemen, dat dit artikel te kort is om ze allemaal op te noemen. Als je weet van welke kunststijl je houdt kun je het beste daarin verder zoeken om tot een goede lijst voor jezelf te komen. Een hele bekende schilder is natuurlijk Vincent van Gogh. Zijn werk viel onder het post-impressionisme, de kunststroming die het impressionisme opvolgde. Vincent van Gogh leefde van 1853 tot 1890. Nu wordt Vincent van Gogh een van de grootste schilders van de 19e eeuw genoemd, maar vroeger was dit wel anders. In zijn leven heeft hij maar 1 schilderij verkocht.

Buitenlandse schilders

Naast Nederlandse schilders zijn er natuurlijk ook een hoop bekende buitenlandse schilders. Wat te denken van de schilder van de Mona Lisa, het bekendste schilderij ter wereld, Leonardo da Vinci. Mona Lisa is vooral een bekend schilderij vanwege de glimlach van Mona Lisa, die als mysterieus wordt omschreven, terwijl andere weer vinden dat ze heel neutraal kijkt. Naast de Mona Lisa heeft Leonardo da Vinci nog andere schilderijen gemaakt. Een ander bekend kunstwerk van Leonardo da Vinci is bijvoorbeeld het laatste avondmaal, hierin wordt het laatste avondmaal van Jezus beschreven zoals in de bijbel. Leonardo da Vinci wordt gezien als de grondlegger van het renaissance ideaal.

Copyright 2018 future-lifestyle.nl